Din drum #118

Weresquatch – The Maddening Memoirs (2019)

Destul de miștocuț făcut albumul ăsta de thrash al americanilor. E modern, e la zilele astea, e bine pus la punct, piesele se succed cam așa cum trebuie încât să nu te oprească din a-l asculta și, peste toate, vine și cu un aer de proaspăt greu de găsit la ora asta chiar dacă include și ceva lucruri clasice, treabă fără de care nu se poate. Eu îl recomand, chiar merită ascultat.

Splattered – Carnivortex (2019)

Un album cât se poate de clar de brutal death-metal sosit tot din țara celor liberi, casa celor bravi. Exact asta și este albumul, de la cap la coadă, nu face nici un rabat de la genul pe care spune că-l adoptă. Un album numai bun să-i dai drumul când vecinul de deasupra se apucă de dat cu bormașina, că na, poate pricepe ceva. Recomand să ascultați nebunia, este ce trebuie.

byron – Nouă

Un album pentru care nu găsesc acum toate superlativele cu care să încep să-l descriu. Este o bijuterie, ceva ce cu greu credeam că pot auzi de la români. Fără să exagerez, am să spun că albumul ăsta stă fără probleme și fără să-i fie rușine alături de noul Leprous. Deși nu-s fan al trupei și nici nu voi fi, eu am să spun că ar fi păcat să nu-l ascultați. Aveți ce pierde, din toate punctele de vedere.

Blind Guardian – Twilight Orchestra: Legacy of the Dark Lands (2019)

Un album simfonic, despre care s-a tot vorbit, fără chitare, fără riffuri, fără alte alea. L-am ascultat tare atent și să știți că nu este deloc ușor să faci asta. Ei bine, este o bijuterie. Nu credeam în el, nu credeam în ideea lui, dar pe măsură ce lași piesele să curgă începi să te îndrăgostești de tot ce a avut Hansi în cap când l-a făcut. Nu este de ratat, e păcat să nu ascultați minunea asta.

The Flower Kings – Waiting For Miracles (2019)

Când asculți un album de progresiv îți cam spui că nu ai avea de ce pentru că Dream Theater au cam închis genul ăsta muzical, nu cred că se mai poate face ceva în el. Albumul suedezilor nu este deloc rău, are ecva apucături de Genesis din ăla de pe vremuri, dar refuză să strălucească, să rămână cu ceva în urechea ascultătorului. Ca exercițiu însă aș spune că merită o ascultare, altfel nu recomand.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s