Din drum #109

Airbourne – Boneshaker (2019)

Ce și cum cântă australienii, asta deja știm. Ce nu pricep este de ce mai continuă să o facă, oricum nu vor ajunge acolo unde au ajuns AC/DC. Mă rog, problema lor. Una peste alta avem un album care copiază cam tot ce se poate de la gașca lui Angus, fără vreun fel de strălucire, fără nici cea mai mică șansă de a oferi ceva aparte, care să-i scoată din zona pe care sunt. Nu recomand.

Mayhem – Daemon (2019)

De la norvegieni nu te aștepți la altceva decât la ceea ce sunt capabili să ofere, așa că eu zic că albumul ăsta este perfect capabil să livreze. Avem pe noul album cam tot ce se poate în materie de Mayhem, trupa pare în formă, discul are câteva părți agreabile și pentru cei care sunt în afara black-ului, una peste alta eu zic că merită o ascultare. Nu-l recomand, dar nu ar fi rău să treceți peste el.

Alcest – Spiritual Instinct (2019)

Deloc rău acest album al francezilor de la Alcest, trupele din țara asta știind bine să se descurce cu sunetul. La bază black metal, dar ducând cu el și alte influențe, albumul curge bine, este bine executat, instrumentiștii se simt ca acasă pe el iar muzica, deși nu neapărat plină de inspirație, transmite fără probleme acea stare dorită de trupă. Îl recomand pentru o ascultare.

Vision Divine – When All the Heroes Are Dead (2019)

Album de power, sosit de la italieni. Și ca întotdeauna când dau de genul ăsta ajung să constat din nou că e cam degeaba pe aici, ar fi bine să moară sau să fie interpretat doar de către trupele care știu ce este cu el. Pe scurt, plicticos, repetitiv, lipsit de inventivitate și energie, fără nimic care să te facă să-l ții minte sau să te bucuri că ai mai ascultat un disc. Nu-l recomand nici dacă sunt plătit.

Jinjer – Macro (2019)

Mie personal mi-a plăcut la nebunie acest nou disc al ucrainenilor, așa că-l recomand și eu mai departe. Este exact ce trebuie să fie, mai ales dacă pică după ceva discuri mai puțin fericit. Avem și tehnică, și energie, și o voce care știe bine ce trebuie să facă, avem piese care se diferențiază una de alta, avem un album pe care se vede că s-a lucrat cu atenție. Dați o ascultare, s-ar putea să vă placă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s