Din drum #98

The Ember, The Ash – Consciousness Torn from the Void (2019)

Un fel de black metal atmosferic sau ce s-ar mai dori el acolo. O amestecătură de influențe, prost pusă la punct, prost dusă la capăt, prost aranjată, prost făcută. Nu am găsit nici măcar un motiv pentru care acest album ar urma cumva să conteze, dar poate sunt doar eu, fanii genului ar putea să vadă altceva. Una peste alta nu recomand, este o mizerie cum rar am văzut.

Reign In Blood – Missa Pro Defunctis (2019)

Niște black metal germănesc, estimarea mea fiind că a fost realizat la beție. Beție din aia cruntă, când dimineața nici nu stai pe picioare, dar pana mea, ai de făcut album. Așa că nu recomand nici dacă sunt bătut, este unul dintre albumele alea pentru care am avut nevoie de nervi de fier ca să nu termin cu el după a doua piesă. Stați departe, pe cuvânt, departe bine. Mai bine ascultați Direcția 5.

Opeth – In Cauda Venenum (2019)

Un singur cuvânt poate fi rostit despre acest nou album al suedezilor de la Opeth: BIJUTERIE. De la cap la coadă este absolut încântător ce-au făcut băieții acolo și mă bucur că văd că nu a secat izvorul cu idei. Nu că recomand albumul, dar așa ceva nu trebuie să scape iubitorilor de rock, indiferent de genul pe care-l preferă. Excelent album, realizat perfect, dozat perfect, interpretat perfect. Așa da, nene!

Hellyeah – Welcome Home (2019)

Ăștia e ceva băieți americani care bagă metal din ăla supărat, poate chiar ceva groove metal, deși am prins și alte faze pe-acolo. Nu este un album rău, nu am cum să-l consider așa, e pe barosăneală, exact cum îi stă bine unui album de o asemenea factură. Deși nu este bunăciunea de pe lume eu cred că i se poate da credit și că o ascultare nu strică. Sunt niște faze chiar bune pe-acolo.

Borknagar – True North (2019)

Unii zic că black metal, alții că folk metal, eu zic ceva progresiv cu influențe din cele două stiluri amintite anterior. Nu am sărit în sus de bucurie ascultând acest album, este ceva acolo care mă deranjează și nu-mi dau nici acum seama bine ce. Nu-l recomand, poate fanii genului sau ai trupei să fie fericiți cu el, restul vor avea parte de un album care trece așa cum a venit: neobservat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s