Din drum #92

Liv Sin – Burning Sermons (2019)

Heavy metal suedez. Bine dozat, deloc rău executat, cu ceva idei care să merite atenția, iar trupa este destul de tehnică încât să ducă lucrurile astea în spate. Este genul ăla de album care rămâne în ureche fără să strălucească și care se detașează de celelalte prin un ceva al său greu de identificat. Merită fără probleme o ascultare, unora chiar cred că o să vă placă mai mult decât mie.

Ancient Empire – Wings Of The Fallen (2019)

Heavy metal de la ceva americani care par a fi la început de drum. Foarte rău nu este, dar până departe mai e de mers. În primul rând nu m-am omorât după voce, consider că nu are ce să caute la trupa asta. Apoi, albumul parcă este făcut la foc automat, fără mare atenție la detalii, ceea ce-i scade din calitate. Așa că nu e nimic deosebit, poate fi evitat cum la fel de bine poate fi și ascultat, de curiozitate.

Disillusion – The Liberation (2019)

Un death metal din Germania, pe alocuri melodic, pe alocuri cu porțiuni ce parcă aduc aminte de mizeria aia de industrial. Destul de dark, destul de rapid, prin unele locuri parcă insuficient lucrat, dar un album care poate atrage atenția prin câteva pasaje mai inspirate. Nu-l recomand, nu e cine știe ce, dar dacă nu aveți ce asculta puteți să încercați și cu ăsta.

Mgła – Age Of Excuse (2019)

Polonezii vin să ne distreze cu un album de black metal care nu-i făcut deloc rău. Din ce-am văzut eu acolo aș spune că are instrumentiști, are idei, are realizare, are atmosferă, are cam tot ce trebuie pentru a fi un fel de must pentru iubitorii de metale și nu numai. Eu zic că nu trebuie scăpat, ce fac băieții acolo e treabă serioasă și treaba serioasă e păcat să treacă pe lângă noi. Băgați cu încredere.

Arcadia – Hands Of Time (2019)

Ăștia sunt ceva băieți italieni și au sosit pe aici să presteze niște heavy-metal, sau oricum, ceva ce se duce spre asta, că albumul are apucături clare de hard-rock și AOR, ceea ce-s lejer altceva. Ce să zic, quattro formaggi ăsta de album n-a ieșit chiar strălucit, e greu să te joci cu lucrurile și să mai și iasă. Unele piese sunt chiar copilărești cu spume. Eu zic să nu pierdeți vremea, aveți oricum ce asculta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s