Din drum #41

Venom – Storm the gates (2018)

Anul 2018 i-a decis pe cei de la Venom să mai iasă la rampă cu un album și aș spune că decizia nu este nici pe departe una fericită. Eu m-am plictisit de zile mari, nu am găsit mai nimic să-mi placă, așa că sunt în situația de a considera acest nou material doar o glumă a timpului, disc din categoria celor făcute să mai atragă ceva concerte prin pub-uri sau pe unde or mai cânta ei la ora asta. Slab disc, foarte slab, timp pierdut. Nu-l recomand nici dacă aș fi plătit să fac asta.

Death SS – Rock’n’roll Armageddon (2018)

Chiar nimic la acest album, sau poate am devenit eu prea pretențios și poate prea opac la lucrurile care ies din sfera mea de confort. Deși nu cred. Așadar am avut parte de un nou album din care nu am priceput nimic, nu am înțeles mai nimic, nu am primit mai nimic, o altă chestie despre care nu pricep de ce există. Muzica ar trebui să exprime ceva, cel puțin așa se presupune și se mai presupune că artistul trebuie să se și prindă când aceasta nu mai transmite. Și să se lase de transmis. Nerecomandat nici ăsta.

Abhorrence – Megalohydrothassalophobic (2018)

Cred că discul este unul bun pentru zona în care evoluează trupa și că ar merita cumva ascultat. Am detectat pe-acolo idei, am detectat și o simpatică punere în aplicare a acestora, dar cu toate acestea albumul este unul care nu o să placă la prima vedere mai ales dacă nu ați ascultat și din astea la viața voastră. Pentru mine a fost o chestie suficient de drăguță încât să mă facă să mă bucur de drum, deși a doua oară nu-l mai iau la ascultat, nu am de ce. Dacă nu aveți ce face și vreți ceva altfel, noul album Abhorrence este aici. E scris bine, să știți.

Korpiklaani – Kulkija (2018)

N-am suportat vreodată folk-metalul-ul. Stilul ăsta mi s-a părut inutil, o combinație la fel de inspirată ca aia dintre whiskey și Red Bull. Așa că noul produs discografic al finlandezilor nu m-a dat pe spate și recunosc că este total vina mea. Nu e rău la modul general, sunt ceva chestii simpatice și utile în el, dar imaginea finală este aia a mea chinuit și așteptând cu disperare să vină următoarea piesă. Dacă agreați stilul sau nu vă deranjează să încercați așa ceva, vă rog. Eu consider că albumul acesta nu are ce spune, și asta la modul general. Nu iese nimic din el.

Metal Church – Damned if you do (2018)

Iubesc trupa asta. Și o iubesc pentru că de la album la album cei de la Metal Church au arătat, în opinia mea, că stau pe picioare și că-s gata să ofere mereu ceea ce așteptam de la ei. Și acest album nu face notă discordantă, că așa-i frumos la o casă mare. Damned if you do mi-a plăcut de numa’-numa’ și-l recomand cu cea mai mare plăcere. Recunosc că m-am temut puțin, dar totul este bine dozat, totul este așa cum trebuie să fie, piesele curg excelent și nu mai spun decât că băieții de la Metal Church au primit mereu prea puțină atenție pentru ceea ce au avut și au de oferit.

4 thoughts on “Din drum #41

 1. N-am ascultat inca noul Metal Church in afara de ce au pus pe YouTube inainte sa iasa albumul. Dar piesele alea suna foarte promitator. Vedem cand ma intorc in Romania daca mi-a sosit deja.

  Si… ca sa stii: se intorc anul viitor in Europa! De data asta nu-i mai ratez!

  Like

  1. Albumul e pe Spotify. Un cont free ajută, trust me. Asculți cam tot ce se poate.
   Iar dacă vin în Europa, da, mă uit și eu la date și locuri. Fără probleme. Trebuie văzuți.

   Like

   1. Daca ai internet decent. Ceea ce nu s-a intamplat mereu (e trist cand hotelul e excelent, mai putin internetul).

    Si mai e si aspectul ala cum ca eu totusi vreau sa am unele lucruri in format fizic. Din o multime de motive. Trupele nu primesc mai nimic de la Spotify. Iar eu… daca platesc pentru ceva, vreau chiar sa detin acel ceva, nu sa fiu la mila unui serviciu care poate oricand sa schimbe conditiile de utilizare. Si un booklet poate fi semnat. Ceea ce sper din tot sufletul sa se intample in cazul asta anul viitor. Am suficient bun simt sa nu ma duc cu teancul, dar doua albume semnate = brontozaurel fericit!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s