Jocurile și anul 2018

Ieri am mai băgat o tură de PES 2018. Este a doua după ce am pus rapid mâna pe FCSB și am adus Europa League acasă. Aseară am adus Champions League acasă, după o finală grea cu o echipă britanică.

Post coitum tristae.

Înainte de a spune ce vreau să spun de fapt, să subliniez că nenea de la Konami trebuie să moară. Am avut un sfert cu PM Black White (Juventus, bă!) și o finală cu FC London (Chelsea, bă!). Când vii cu asemenea lucruri nu ai voie să ieși cu un joc pe piață și destinul tău este să sucombi. FIFA 2017 este mult peste PES 2018 din cam toate punctele de vedere, așa că de-abia aștept întoarcerea cupelor europene acolo unde le este locul.

End of post coitum tristae.

Ahhh! Era să uit. Alibec golgeter, Budescu super-servant.

Așa. Și acum să trec la ce doresc să spun.

Cine are Xbox, și probabil că și PS, știe că din când în când jocul/sistemul îți oferă ceva achievements-uri pe măsură ce înaintezi în el. Asta se concretizează în puncte, papuci și alte alea, chestii care oricum nu mă interesează, că joc să mă distrez și să mă eliberez, nu să fac ceva cu punctele alea, nici măcar să mă dau mare așa cum fac băieții pe rețelele sociale. Hai să vă explic, la modul grosier și aproape precis, câteva din chestiile de ieri din PES care au fost considerate achievement și-mi tot apăreau pe ecran, ca să nu mă lase să mă bucur de experiență, de altfel proastă:

 • centaur că am dat cu capul în minge
 • centaur că nu am dat cu capul în minge
 • centaur că am dat o pasă de 30m
 • centaur că am dat o pasă de sub 30m
 • centaur că am respins dintre doi
 • centaur că nu am respins dintre doi
 • centaur că am pasat în diagonală
 • centaur că nu am pasat în diagonală
 • centaur că am luat galben când trebuia
 • centaur că am luat galben când nu trebuia

Și tot așa.

Bun. Zic na, nebuni.

Azi mă apuc de DiRT 4, că dacă l-au băgat în Game Pass, de ce să nu-l testez? Cam aceleași apucături. Dar cea mai tare chestie vine când primesc achievement că am terminat pe locul 9 într-o cursă. Cu textul That’s fine, don’t worry. A doua tâmpenie, asta și mai criminală: după prima sau a doua cursă mă felicită că sunt între cei 7,7% care au terminat-o… și primesc achievement alături de ceilalți, probabil ceva patibulari care au putut termina acea cursă. Eu sunt egal cu ei. Lol.

Mno, lumea jocurilor este la fel ca lumea reală. Nu contează cât de cretin ești, cineva tot te va felicita. Nu ești capabil să cotești dreapta? Beton, felicitări! Confunzi X-ul de tras cu A-ul de pasă? Excelent, ești centaur, ai reușit… să ceva. Achievement!

Dacă ați văzut Idiocracy atunci sunt sigur că știți despre ce este acest post.

Dictatura cretinilor este aici și este peste tot. Retardia trebuie fericită pentru că este aparte, pentru că așa este corect politic și pentru că na, dacă-i spui cretinului că este deștept… va da 10 dolari pe următorul DLC.

Nivelarea asta ne va ucide. Nu mai este mult. Nici puțin. Însă vine vremea în care vă veți feri să aveți creier.

Idiocracy. Equilibrium.

Filmele astea două ar trebui să facă parte din programa obligatorie din școli, licee și facultăți.

Salut, sunt Bogdan și sunt gata să ascund că IQ-ul meu e mai mare decât numărul pe care-l port la pantof.

Aaaaa, super tare, sunt dintre cei 7,7% care au făcut dreapta…

Iar era să uit.

#rezist.

2 thoughts on “Jocurile și anul 2018

 1. Toate astea vin la sfatul vracilor motivationali. Aia care-ti spun ca poti muta muntii din loc, ca poti face ce-ti doresti. Care considera ca orice cacat are si o parte pozitiva. O echipa pierde cu 7-1, alta cu 5-0. Celei care a pierdut cu 7-1 i se va spune ca a dat totusi un gol, ca a reusit sa finalizeze o actiune. Celeilalte i se va spune ca a luat doar 5 goluri, ca altii au luat mai multe.

  Like

  1. Exact. O adunătură de cretini. Eu când am văzut treaba aia cu “vai, e ok, ai terminat pe 9” mi-a stat inima. Bine, PES-ul chiar face abuz de chestia asta. La DiRT a fost singura tâmpenie văzută. Ți-e și teamă să mai joci, pe cuvânt, cine știe ce mai apare :))

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s