Din drum #11

Marilyn Manson – Heaven upside down (2017)

Oricât am căutat asta, și am căutat, nu am găsit nimic de reținut pe acest album al lui Manson. Este departe de orice notă pozitivă, este departe de orice a făcut din Manson ceea ce este azi, adică un nume, este departe de orice ar fi trebuit să fie. O ciorbă pusă din nou pe foc, de data asta fără inventivitate și ingredientele care ne-au făcut să ascultăm cu plăcere unele dintre albumele sau realizările sale. Slab, slab cu spume.

Steelheart – Through worlds of stardust (2017)

Un disc cu un sound total diferit față de ceea ce mă așteptam eu. Deloc rău, deși departe de a fi perfect. Un album care mi-a amintit de ceea ce putea fi Steelheart și de Miljenko Matijevic, vocal care în perioada sa de glorie se ștergea fără probleme pe pantofi cu un Sebastian Bach. Normal, nu mai este ca atunci, dar Miljenko rămâne un vocal bun. Nu sunt sigur dacă-i din cauză de istorie sau de corazon, dar discul acesta mi-a plăcut, în ciuda faptului că-i puțin complicat. Eu zic să-l ascultați, chiar dacă nu o să vă placă la nebunie… are ce să vă ofere.

Stephen Stills & Judy Collins – Everybody knows (2017)

Stephen Stills, ăla de Buffalo Springfield și, mai ales, de la Crosby, Stills, Nash & Young. Un album de country, asta este ce am ascultat în majoritate pe acest disc, deși uneori country-ul ăla se mai ascunde pe sub alte sunete. Nimic deosebit, nu m-a impresionat, nu mi-a mutat inima din loc. Sunt și alte sonorități pe-acolo, avem și ceva ce-ar trebui să fie un blues mai electric, însă ansamblul final este slăbuț și dezamăgitor. Na, știm cu toții că unele lucruri se termină cândva.

Van Morrison – Roll with the punches (2017)

Un album clasic și bătrânesc. Nici nu avea cum să fie altfel când Morrison a adunat vreo 72 de primăveri. Băi, dar un album super mișto! Blues, plus alte coloraturi specifice Van Morrison, aceeași voce, același stil pe care-l știm și un mare chef de cântat. Vorbesc serios, chiar este chef de cântat acolo, la modul serios. O lecție de suflet și virtuozitate din partea vechii gărzi, așa cum rar se mai găsește azi, mai ales pentru că generațiile alea care chiar au avut valoare ne cam părăsesc, rând pe rând. Rupere acest disc. Rupere, mor după el. E futere, ca să zic așa.

Angel Vivaldi – Synapse (2017)

În 2014 Angel Vivaldi termina pe locul al treilea un vot în zona “Best Guitarist in 2014”, vor organizat de Prog Sphere. Din nefericire albumul ăsta a eșuat să mă impresioneze. Da, avem prog cât cuprinde, avem virtuozitate cât cuprinde, doar că lipsește ceva inventivitate și, mai ales, ceva suflet. Nu se poate cânta fără inimă, oricât de bine ai mânui corzile, și chestia asta ne-a arătat-o din plin Malmsteen. Pentru chitariști poate fi un bun studiu și poate ei îl pot considera și-un album bun, pentru mine au fist doar ceva sunete voit complicate, înșirate pe niște arhitecturi muzicale care nu mi-au spus nimic.

8 thoughts on “Din drum #11

 1. Notat Van Morrison 😉
  Marilyn Manson l-am ascultat pe repede. Absolut nimic nu mi-a placut din el. Bine, eu nu ma dau in vant dupa Manson, dar nu l-am putut duce pana la capat.

  Like

  1. Manson a avut câteva sclipiri. S-a terminat cu ele. Și da, cu greu am terminat albumul ăsta, mă rugam să se încheie chinul 🙂
   Van Morrison… e ce trebuie să fie. S-a priceput mereu să se păstreze pe zona sa.

   Like

  1. Manson e sec, tot asculti si astepti piesa aia care sa ridice albumul, ca intr-un film de groaza care nu te sperie, se termina si nici nu ai tresarit cu toate ca stai intr-o casa veche e 2 noaptea si afara bate vantu.

   Morrison a curs lin si m-a trimis la somn linistit.

   Like

 2. Culmea, dupa acele prime patru albume solide din anii ’90 – 2000, Manson si ai lui s-au ridicat de mai multe ori din lancezeala, surprinzandu-si fanii cu cate un album excelent, dupa doua prostii si o compilatie. Inteleg ca asta nu e un album din ala ;))

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s