Din drum #8

Quiet Riot – Road rage (2017)

Albumul este primul avându-l la voce pe James Durbin, câștigătorul American Idol. Înregistrat în primă instanță cu fostul vocal Seann Nicols, el a fost amânat pentru ca Durbin să poată înregistra părțile vocale. Mno, oricum nu era nici o grabă. Eu am cochetat ceva cu Quiet Riot, însă mi-e clar că nici atunci nu m-a distrat foarte tare ideea. Road rage este un album slab, plictisitor, fără vână, fără nici cea mai mică sclipire care să te facă să-ți amintești de el. E acolo, așa, să iasă la discografie și să mai dea lumea un ban să vadă trupa. Nu-l recomand nici măcar dacă vă plictisiți de moarte. E drept, pe mine m-a salvat măcar de discuțiile călătorilor din RATB.

Savoy Brown – Witchy feelin’ (2017)

Nici nu mai știu de câtă vreme trăiește trupa asta. Parcă s-a format prin anii ’60, dar nu mai sunt sigur de anul exact. Oricum, a avut perioada ei de glorie și asta nu poate nega nimeni. Numai că este departe de ea. Ce avem aici este un album clasic de blues, din genul celor care nu deranjează. Poți să-l asculți oriunde, făcând orice. Nu strălucește cu nimic, este corect și la subiect, și parcă asta-i dă un anume parfum pentru care merită ascultat. Nu e genial dar am senzația că nici nu și-a dorit să fie. Nu vine cu nimic nou, din contră, peste tot te lovește senzația vechiului. Însă are o anume identitate care-l face simpatic și eu cred că merită ascultat, aduce o atmosferă de liniște și bine la cafeaua de dimineață. BA chiar te face să te gândești să pui un strop de whiskey-n cafeaua aia.

Arch Enemy – Will to power (2017)

Dacă mă întrebați pe mine… cred că acest album nu trebuia să existe. M-am plictisit de moarte, iar death-ul ăsta melodic al celor de la Arch Enemy a fost fără strălucire. Idei puține, realizare departe de așteptări, pe scurt nimic să mă facă să ridic sprânceana și să-mi spună că na, am prins un album care a meritat atenția. Năucitoare lipsă de inventivitate și atractivitate, sincer să fiu, sau poate am ajuns eu prea pretențios. Sau poate că nu mă mai prinde deloc genul și asta este, am ajuns să nu-mi mai placă nimic din el. Deși m-aș îndoi de ultima variantă. Așa că eu cred că Will to power este un album slab, făcut ca să fie.

Gregg Allman – Southern blood (2017)

Deși include destule sonorități încât să pună probleme, eu am să consider că acest album este unul de country. Și este un album ca la carte, cu tot ce trebuie el să includă, de la piese pe care se poate dansa la piese pe care se poate reflecta. Multă lume a spus că acesta este albumul-testament al lui Gregg Allman, cândva parte din imensul Allman Brothers, dar nu-s chiar de aceeași părere. Nu-s chiar gata să zic că am ascultat ceva perfect, dar sunt sigur că am ascultat ceva ce se apropie fără probleme de ea. Păcat că acesta este și ultimul album am lui Gregg. El a murit în mai, noaptea de dinainte petrecând-o cu mixajele finale ale lui Southern blood. Merită din plin ascultat, chiar merită.

Leprous – Malina (2017)

Super-album. Greu de ascultat, mi-a fost întotdeauna greu să duc atmosfera ce emană din muzica unei trupe ca Leprous, dar bun album. Are tot ce trebuie, toate sunt puse la locul lor, compoziția este impecabilă, instrumentiștii sunt și ei la locul lor, într-un cuvânt un album care nu trebuie ratat. Cu ce nu m-am împăcat vreodată și nici nu voi reuși este vocea lui Einar, voce care consider că nu are ce să caute acolo. Albumul ar fi fost de un milion de ori mai bun fără vocea aia, dar asta este, chiar nu le poți avea pe toate. Parcă nu se potrivește, nene. Dar ascultați-l, e rupere.

2 thoughts on “Din drum #8

 1. Pe cei de la Leprous i-am ascultat prima oara in acest an, la Rockstadt. Au sunat chiar bine. Pana acum nu am pus mana nici pe un album, dar o sa il incerc pe asta 😉 Nu sunt neaparat pe gustul meu, mai ales ca solistul suna prea pop.
  P.S. recomand de ascultat pe drum Marty Friedman- Wall of sound (2017)

  Like

  1. Yup, solistul ăla pune probleme serioase.
   Trecând de asta, Marty este unul dintre preferații mei și albumul lui este de ceva vreme pe player. Îi vine vremea, sunt sigur de asta 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s