Going in style (2017)

Going in style este o comedie tocmai bună de terminat o seară de weekend, când căutați ceva care să nu vă forjeze foarte tare dar vă este și teamă de umorul dovedit în ultima vreme de scenariștii Hollywood-ului sau, mă rog, de lipsa lui aproape completă.

Povestea pleacă de la o realitate cu care americanii se confruntă mai des decât noi, dar pe care în anii care vin, poate-n perioda imediat următoare, o vor cunoaște și bătrânii noștri: pierderea pensiei și a restului de asigurări sociale, treabă care nu-i deloc distractivă și care are un singur final, pierderea a tot ceea ce ai după zeci de ani de muncă, pierderea până și a propriei persoane. Și de aici cei trei se gândesc la un plan cu care să scape de aceste probleme și care să le asigure acei puțini ani pe care-i mai au până la final, fie că sunt 2, 5, 10 sau 20. Exact la asta se și gândesc. Ca niște persoane care toată viața au fost decente… fiecare își face socoteala legată de cam cât ar mai trăi și astfel obține suma pe care vrea să o fure din bancă. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Cât să le ajungă.

Despre umor nu sunt multe de spus. Replicile sunt departe de a fi formidabile,doar că asta nu este o problemă. Lucrurile sunt completate de umorul interior al celor trei personaje principale, interpretate aici de Michael Caine, Morgan Freeman și Alan Arkin, acel umor de situație și grimasă care nu se poate compara cu nimic altceva și la care toți trei se pricep de minune. Iar pentru acest tip de umor, da, filmul merită văzut. Tătăicii ăștia joacă și acum de rup chiar dacă ceea ce li s-a oferit nu este cine știe. Însă talentul imens de care dispun face ca acest film să fie agreabil, ei fiind cei care-l aduc la nivelul acesta. Mai apar pe acolo și Matt Dillon, total neconvingător și Ann-Margret, mult mai distinsă și mai frumoasă decât multe mai muimuțe rujate ale momentului, ca să nu mai vorbesc și de talent, așa că aveți cu ce compara.

Așa cum am spus, un film drăguțel, bun de văzut seara, de preferat cu o bere rece alături. Răcorește și aduce dispoziția de weekend de care aveți nevoie.

IMDB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s