Pandemic (2016)

Un film care tratează cam aceeași chestie pe care o tratează I Am Legend, adică o lume apocaliptică în care locuitorii sunt infectați de un virus care-i transformă în animale.

Am sperat multe de la el, mai ales că modul de filmare cu care a început, deși cumva obositor, la prima persoană, promitea. A promis degeaba. Mai departe filmul s-a transformat în ceva nu neapărat plicticos, dar previzibil, piperat prin unele locuri de scene extrem de violente, poate pentru unii mult prea violente. Aș fi dus scenariul altfel, dar nu sunt eu regizorul, așa că acesta a ales să lichideze rapid tema pe care a avut-o la îndemână, în cel mai simplu mod cu putință.

Personajele evoluează și ele liniar și previzibil. Desigur, nici scenariul nu le dădea voie să facă prea multe, dar se putea mai mult. Cred că marea găselniță a filmului amintit la început a fost să-l pună pe Will Smith să joace un rol fantastic, iar el chiar face asta la modul fantastic, pentru că nici acolo nu discutăm de vreo operă de artă. Ei bine, din nefericire aici nu are cine să facă așa ceva, drept urmare lipsește locomotiva care să transforme pelicula din ceva ce este ca toate celelalte în ceva ce poate fi păstrat în amintire.

Nu-l recomand, deși rău nu este, poate fi văzut, mai ales pentru scenele acelea în care curge ceva sânge și-n care filmarea se face din prisma persoanei în acțiune. Sunt cam singurele calități pe care le dezvoltă Pandemic și trebuie să spun că-s apreciabile. Nota de pe IMDB este însă meritată din plin și putea fi chiar mai mică.

IMDB

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s