The Gunman (2015)

Ăsta ar fi trebuit să fie un film de acțiune. Cumva și este, numai că are unele mici probleme, așa că la final am regretat că nu m-am uitat a doua oară la John Wick, de exemplu. Keanu joacă prost, dar livrează acțiunea de la cap la coadă.

The Gunman este povestea unui lunetist care intră în probleme serioase din clipa în care asasinează un membru al guvernului congolez. Asasin jucat de Sean Penn, ceea ce ar fi trebuit să fie de bine. Nu este. Am așteptat de la el un joc mult mai solid. Desigur, filmul ăsta nu este nici Milk, nici This Must Be The Place, așa că așteptările mele au fost poate prea mari. Nu este un rol rău, doar că ideea de băiat rău la vârsta aia îl cam depășește. În plus, nu m-am prins pe cine s-a concentrat scenariul: pe el, ca personaj, sau pe el ca mușchi, pentru că imaginile care-i arată fibra nu se mai termină.

Idris Elba apare de vreo două ori și nici atunci prea mult, așa că nu am prea multe cuvinte despre el. N-a jucat deloc rău și se spune că ar fi un actor bun, așa că aștept să-l mai văd în câteva filme până să mă conving.

Javier Bardem, în schimb, livrează exact ce așteptam de la el. Același joc solid în ceea ce are de interpretat, fără exagerări, fără scăderi. Este și aici un mic nenorocit și ne convinge la perfecție de asta, ba chiar o face la nivelul la care la un moment dat regreți că dispare. Oricum, cât este pe acolo este absolut de geniu, poate singurul lucru la care trebuie cu adevărat să te uiți în materie de actorie.

Concluzia? Un film slăbuț, zic eu, dar care merită văzut pentru că sunt altele și mai proaste. Un Sean Penn cu frâna trasă, un Javier Bardem cu pedala apăsată și o acțiune care din nefericire lâncezește în multe momente. Chiar m-am întrebat de ce este atât de lung pentru că nu era cazul, se putea rezolva mai repede.

Dacă vi-l recomand? Nu sunt sigur. Poate. Hai, bine, vedeți ce-i cu el, poate nu-i chiar pierdere de timp.

IMDB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s