The Rewrite (2014)

The Rewrite este povestea unui scenarist ratat care, după ce a dat lovitura cândva, a eșuat în a se adapta la lumea care dintr-o dată cerea cu totul alt tip de scenarii. Drept pentru care, având nevoie să trăiască, ajunge să predea scrisul la o facultate aflată departe de casă.

O comedioară romantică, ușurică, fără nimic special, deosebit, dar care are calitatea de a te face să te uiți la ea. Sincer, e simpăticuță foc și se pretează perfect pentru o seară de sâmbătă petrecută acasă. În rolurile principale, Hugh Grant și Marisa Tomei, ambii ducându-și rolurile la capăt fără vreo problemă majoră.

Ba aș spune că Hugh Grant reușește chiar să fie mai mult decât decent. O treabă care poate vine cu vârsta, plus că acum arată ca și cum s-ar potrivi cu rolurile pe care le-a interpretat de atâta vreme. Mai cred că mai vine și din faptul că regizorul Marc Lawrence e la al patrulea său film cu Hugh Grant în rol principal, așa că este mai mult decât probabil că știe ce să scoată de la britanic.

Cât despre Marisa Tomei, e tot mișto, joacă în același registru și regret că The Wrestler, film în care a făcut un rol mult mai mișto, nu a primit atenția pe care merita să o primească. Deh, era vremea lui Milk, homosexuali, de-astea.

Așa. Să ne întoarcem. Un film agreabil, pe alocuri chiar distractiv, romantic, plăcut la vedere, cu doi actori care-și fac treaba cât se poate de bine. Și cu câteva lucruri despre scriitură, desigur, asta pentru cine este interesat de ea. Eu zic să-l vedeți, nu cred că veți regreta timpul petrecut cu el.

IMDB

One thought on “The Rewrite (2014)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s