Pasărea Rock renaște și sub ploaie

Duminică, pe 21, am fost în piața George Enescu, unde urmau să cânte cei din Pasărea Rock. Ziua n-a prea fost de acord cu programul stabilit, așa că la ora la care trupa a urcat pe scenă pe scaunele din fața ei ploua de mama focului. Este drept, pe alocuri ploua și prin cortul instalat mai în spate, dar neglijabil. Acela a fost și locul în care s-a cantonat, să spunem, grosul publicului. Era ferit de ploaie, avea bere și ceva care să rezoneze cu cartofii prăjiți pe care i-am văzut. Clar nu mici, nu le-am simțit mirosul. Iar evenimentul în cadrul căruia concertau s-a chemat Bucharest Music Film Festival, fiind organizat de ARCUB.

O să fiu tare scurt. Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan și Josef Kappl sunt fantastici. Și a fost fantastic să aud lucruri de acum zeci de ani sunând ca-n prima zi, ba chiar și mai bine. Sunt, au fost și probabil vor fi și de acum încolo spiritul Phoenix, vor fi exact acel Phoenix pe care-l caută lumea și de care, din nefericire, o persoană continuă să-și bată joc. Alături de ei pe scenă au urcat Cristi Gram și Sorin Voinea, ambii integrați fantastic în line-up, primul cu solo-uri care explică de ce unii îl consideră printre cei mai buni chitariști din țară, celălalt punctând de minune cu clapa sa unele momente, așa cum face și când vine vorba de Krypton.

Iar publicul a răsplătit din plin acest lucru. O parte din el aplaudând frenetic de sub corturi, o altă parte venind în fața scenei, deși afară ploua, acolo unde a cântat și dansat alături de Pasărea Rock. Desigur, au folosit umbrelele, măcar unii dintre ei, dar asta nu scade cu nimic din frumusețea gestului.

Vă îndemn să mergeți să-i vedeți când aveți șansa de a face asta. O să aveți prilejul de a vă întâlni cu Phoenix-ul acela pe care-l știți, și cu cinci muzicieni care sună impecabil. Și care mai au încă forța de a pune suflet în ceea ce fac, pentru că îl au la ei.

Altfel, lăsați ursul să mormăie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s