Terasa Magic: chelnerii au senzația că le aparții

Terasa Magic este situată exact lângă intrarea în ștrandul Drumul Taberei. De-a lungul timpului cineva a pus mâna pe zona de acolo și dezvoltă în ritm alert un fel de complex care acum include și spațiu de joacă pentru ăia mici, probabil și un loc pentru ceva evenimente de tip neaoș din viața românului, ca și altele.

Despre terasă, în mare, nu se pot spune multe. Era așezată pe trei nivele, și spun era pentru că habar nu am dacă va mai funcționa, la ceea ce văd că se face acolo. Primul era chiar la stradă. Am stat de câteva ori acolo, mi s-a părut lipsit de personalitate, având și dezavantajul că orice trecător se poate uita în farfuria ta. Al doilea era cumva intermediar și nu oferea prea mult spațiu. Vedeta era ultimul nivel, un fel de foișor, drăguț aranjat, și care oferea confortul și intimitatea care să facă un lucru plăcut din orice ieșire acolo.

Haleala din meniu nu este deloc deosebită, este haleala pe care o găsești în alte 100 de locuri de prin cartierele noastre. Despre calitatea ei am sentimente amestecate. Am nimerit zile în care lucrurile aveau și gust, am nimerit însă și unele în care ar fi fost mai bine să aleg altă variantă. Asta-mi spune că nu există destulă atenție față de client, și că se preferă câștigul în dauna fidelizării. Nici o problemă, nu sunt nici primii, nici ultimii care folosesc principiul ăsta.

Partea deloc fericită a fost legată întotdeauna de personalul din servire. Parcă ar avea apucăturile vremurilor trecute. Este prietenos până la limita la care te simți agresat de asta și ai mereu senzația că te studiază din orice poziție posibilă. Într-una din vizitele acolo m-am trezit că unul din chelneri dialoga dintr-o dată cu mine pe teme de pariuri sportive, deși sub nici o formă nu deschisesem o asemenea discuție la masă, și oricum nu cred că ar fi avut ce să caute în ea dacă o purtam. Apogeul a fost atins când domnul care se ocupa de servirea noastră mi-a cerut să-i fac și lui o țigară, ca să vadă cum este treaba cu tutunul. Și din acel moment am pus punct.

Prețurile nu sunt mari, dar nu sunt nici mici. Comparând cu ce se află în vecinătate pot spune însă că discutăm de o variantă în general mai ieftină de a ieși la masă dacă nu ai chef să stai pe-acasă.

Așa că dacă vă place prieteneala cu orice preț, mergeți cu încredere. Dacă doriți însă să vă asigurați că voi și cei cu care sunteți stați liniștiți, eu personal nu aș recomanda, mai ales dacă vreți să mâncați, treabă care este cam ca loteria.

Altfel, pentru o bere, cafea sau cola pe seară aș spune că nu sunt probleme.

2 thoughts on “Terasa Magic: chelnerii au senzația că le aparții

    1. Cred că da, asta este utilitatea principală. Altfel, au și mâncare și, culmea, de două ori au reușit să-mi facă un șnițel decent. Acum, este drept, este mai greu să înțelegi ce bucătar poate rata un șnițel, dar la ei s-a întâmplat și asta :))

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s