jos labele de pe Nadia, nimenilor!

Erijându-se în mântuitorii alimentaţiei raţionale, Robert Turcescu şi Luana Ibacka au sărit la gâtul Nadiei Comăneci, pe bază de margarină. Primul i-ar da şuturi, că doar o fi luat săraca destule de la Béla Károlyi, este obişnuită, iar a doua este dezgustată de campioană. Nadia devine, astfel, “o vai de mama ei de cerşetoare, o nemernică care vinde otravă pe arginţi”, aşa cum citează Turcescu.
Acum, în materie de alimentaţie, eu nu ştiu cine sunt ăştia doi. Cu Turcescu am făcut cunoştinţă pe vremea când servea la Kapela, o trupă de mâna a treia care aducea aminte prea des şi prea prost de Metallica. L-am regăsit după aceea învârtindu-şi bilele în mână, mulţumit de superioritatea sa în faţa unuia ca Vanghelie. Probabil de aia şi-a şi şters părerile, pentru că-i rămăseseră bilele în palmă. La polul opus al sexului, de Luana nu ştiu nici atât. Singura realizare care mi-a făcut-o cunoscută este că i-a turnat un copil unui domn închis la ten care prezintă o emisiune lipsită de intelect la un post inept, în compania unui homosexual. Nici măcar nu ştiu dacă asta poate fi socotită o realizare.
Nu ştiu ca unul din ăştia de mai sus să fi sărit de cur în sus când Constantin Ionescu-Târgovişte, o somitate în materie, s-a apucat să laude nu ştiu ce pâine de la un anume producător, lucru faţă de care am mari rezerve. Nu ar fi contat. Cine naiba ştia de Târgovişte? Aşa, cu Nadia, au şanse sporite să se afle în vizorul lumii, plus că dacă s-ar fi luat în gură cu profesorul doctor ar fi avut şanse sporite să se trezească rapid cu dungi pe botic, chiar dacă nici acesta nu mai este de multă vreme curat prin zona amintită.
Aşa că dragii mei, jos labele de pe Nadia câtă vreme sunteţi nişte nimeni. Ştiu, voi nu vă vindeţi ţara, nu minţiţi, nu trişaţi, nu luaţi bani să induceţi în eroare, nimic din toate acestea, voi sunteţi perfecţi. Însă jos labele de pe Nadia până-n clipa când aveţi dreptul s-o faceţi.
Dacă la Turcescu va fi mai greu, pentru că aştept să mai vorbească despre alimentaţie când va deveni vegan, Luana o va rezolva mult mai repede: îşi va suna fostul soţ şi-l va ruga să-i trimită rapid, pentru copilul lor, un bax de chipsuri Lay’s, sănătoase şi naturale.

BogDan

18 thoughts on “jos labele de pe Nadia, nimenilor!

 1. nu e foarte corecta comparatia intre Nadia si Tirgoviste dat fiind ca painea integrala este recomandata in general de orice nutritionist, iar margarina este (cel putin unul dintre) cosmarul acestora. Si nu e ok sa te duci sa promovezi margarina in scoli, oricine ai fi tu.
  Ai dreptate in sensul in care aia doi au avut o reactie exagerata dar pe de alta parte nici ceea ce a face/spune Nadia nu e ceva de lauda. Un lucru bun nu spala o fapta rea si nici invers.

  Like

  1. Faptul că nu sunt de acord cu Nadia este conţinut în articol. Departe de mine treaba asta, ar trebui să fiu nebun să spun că margarina este bună. Ştiu de ce o face. Ok. Dar să nu sară de funduleţ în sus unii care se vând de mult mai multă vreme şi pentru lucruri mult mai jenante. Cât despre comparaţie, ţi se pare că pâinea aia cu garanţie de aproape o lună, dacă nu mai mult, este naturală? :))

   Like

   1. chiar nu stiu nimic despre painea aia in afara de faptul ca-i integrala…il cunosc pe tirgoviste insa si stiu ca-i un om/doctor fain. dar repet, nu e om care sa nu faca si greseli. ca sunt din motive financiare sau orice alt fel de motive greselile alea trebuie semnalizate, orice ar fi facut omul ala inainte.
    in rest, perfect de acord cu tine dar online-ul romanesc e plin de ipocriti care fac reclame la tnuva si kfc, de aia prefer sa stau departe 🙂

    Like

   2. Bingo 🙂 Aşa este. Iar motivele sunt mereu legate de bani. Este drept, în lipsă de altceva, este şi ăsta un motiv pentru care să te grăbeşti spre undeva…

    Like

 2. No, si eu sunt un nimeni, da’ imi permit sa zic cate ceva: nimeni nu-i neaga valoarea de sportiv madamei Comaneci, ca nu despre aia e vorba in minunata reclama, dar cand te apuci sa mananci si anume ( nu margarina) despre cum tu-ti hranesti progenitura cu margarina cand ala micu’ probabil n-a pus in viata lui gura pe asa ceva… apoi aia se numeste intr-un fel.

  Repet, nici madam Luana nu a zis ca Nadia nu-i o gimnasta exceptionala. E. Dar chestia cu reclama e urata rau de tot. Candva, Heath Ledger a zis ca el considera filmatul de reclame “whoring ourselves for millions of dollars”, si sa mor de n-are dreptate.

  Like

  1. Ideea este că în clipa în care vorbeşti de ipocrizie trebuie să te asiguri că tu eşti departe de ea. Iar personajele alea două, să fim serioşi… Cam asta este tot ce am încercat să spun. S-au găsit doi să vorbească. NEAPĂRAT cu Nadia, că asta face “buzz”, sau ce mai este prin capul lor. Probabil că le-a scăzut cota iar şi trebuie să mai refacă din ea.

   Like

   1. Postarea acestuia nu a fost trecută cu vederea de către fanii săi, 72 dintre aceștia dând like textului scris de Robert Turcescu. Totodată, peste 50 de persoane au comentat

    Now that’s quite a “buzz”, I might say… a true revolution. Ha.

    Like

 3. Altfel, daca tu cumperi un produs, fie ca e vorba de margarina sau de crose de golf, doar pentru ca i-a facut reclama un personaj pe care il respecti/ admiri din X motiv… atunci sincer ai o problema mai grava decat ca produsul s-ar putea sa nu fie bun. Si anume ca nu prea se fac sinapsele cum trebuie. Ceea ce s-ar putea sa te omoare chiar mai repede, pentru ca e si motivul principal pentru care ai baga furculita in priza (sau ai face si alte minuni de gen).

  Asta o spune fata care a colectionat reclame la sampon cu Michael Schumacher, dar nu poate sa-si aminteasca daca a si cumparat vreodata (probabil nu) si a ras ca tampita la… dracovenia asta, dar n-ar manca in veci pe acolo.

  Like

  1. Peste asta trecem, aproape că nu mai contează. De fapt, face parte tot din ipocrizia de care vorbeam mai sus.
   Iar Tyler este dement :))

   Like

 4. cum spuneam şi la vienela, să ridice piatra cel care se ştie fără de pată.
  despre şocul că nadia promovează o margarină ar trebui să-i întrebăm pe părinţii celebrelor odrasle care au beneficiat de ceea ce se numeşte “tabărama”, da, o tabără pentru copii sponsorizată chiar de aceeaşi margarină la care se uită oripilaţi unii şi alţii. oare copiii doamnei nu au fost şi ei acolo? că prunci din familii de săraci sigur nu au ajuns.
  dar, ce să facem când intrăm în conul de umbră al nimicniciei? aruncăm cu lături… iar poporu cască ochii cu uimire.
  mi-a plăcut articolul tău.

  Like

  1. Am mâncat şi probabil că voi mai mânca şi pe viitor. În plus intră în componenţa multor produse de patiserie, că na, se foloseşte lumea de ea, nu de unt, că-i mai ieftină. Aşa că nu văd cum aş scăpa de ea, indiferent dacă vreau asta sau nu 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s